Zorggroep De Vechtstreek is voortgekomen uit een fusie van Stichting Woonzorgcentra Breukelen en Stichting 't Kampje.
We bieden hoogwaardige zorg, aangenaam wonen en gevarieerde activiteiten voor inwoners van de Vechtgemeenten Breukelen, Kockengen en Loenen.
Zorggroep De Vechtstreek wil op het gebied van wonen, welzijn en zorg vraaggerichte zorg en ondersteuning bieden die zoveel mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van onze cliënten. Van zelfstandig wonen tot verblijven in het woonzorgcentrum, van verzorging tot verpleging en van ondersteuning tot het leveren van allerlei diensten.
Zorggroep De Vechtstreek levert op maat gemaakte woon-, zorg- en dienstverleningsarrangementen. In haar visie op wonen kiest Zorggroep De Vechtstreek voor een combinatie van 24-uurszorg met verblijf (intramuraal) en (thuis)zorg zonder verblijf (extramuraal). Tevens zet zij zich in voor zorgvragers die de regie over het eigen leven hebben verloren door ze geschikte accommodatie te bieden met respect voor ieders privacy. Zorggroep De Vechtstreek verleent aan cliënten uit het werkgebied samenhangende diensten op het gebied van wonen, welzijn, zorg en persoonlijke service. Vanuit haar visie op zorg en welzijn is de behoefte van de cliënten daarbij richtinggevend.
Het aanbod van zorg is afgestemd op de vraag naar zorg en is mede afhankelijk van de omgeving van de cliënten. Het uitgangspunt voor het zorg- en behandelbeleid van Zorggroep De Vechtstreek is om omstandigheden te creëren die cliënten in staat stellen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen.
Uitgangspunten.
De zorg en diensten die wij onze cliënten bieden zijn gebaseerd op de volgende uitgangspunten:
Respect voor elk individu, diens privacy, levenswijze en geestelijke en maatschappelijke waarden is de basis van waaruit wij werken;
Onze cliënten ontvangen ”zorg op maat”, hetgeen voor ons betekent dat wij de zorg bieden die volgens professionele maatstaven nodig is voor de cliënt;
Onze zorg beperkt zich niet tot lichamelijke zorg; ook het sociaal, maatschappelijk en psychisch welbevinden is voor ons een doel;
Eigen keuzemogelijkheden en verantwoordelijkheid van de cliënt staan centraal bij het ingaan op hulpvragen. Indien mogelijk speelt de cliënt een actieve rol in het eigen zorg- en dienstverleningsproces. Met behulp van zorg- en ondersteuningsplannen wordt in samenspraak en overleg met de cliënt de zorg- en dienstverlening vastgesteld.