De Nederlandse Zorg en Welzijn Maatschappij (NZWM) in Amsterdam Zuidoost is een advies-, bemiddelings-, hulporganisatie en begeleidingsbureau van professionals die staan voor ketenzorg. Zetten zich in voor de minder valide en hulpbehoeftige mensen die hulp en thuiszorg (in de breedste zin) nodig hebben en de regie in eigen hand willen houden. De kracht van NZWM ligt in een multidisciplinaire benadering waarin de cliënt centraal staat. De kern van multidisciplinaire zorg is dat professionele zorgverleners uit meerdere (multi) vakgebieden (disciplines) samenwerken in de zorg en begeleiding van een cliënt. Het doel is de kwaliteit van de zorg voor en het welzijn van u of uw naaste op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. NZWM laat u geen nummer worden en blijft persoonlijk betrokken.
‘Multidisciplinaire zorg’ is een middel om zorg te bieden die aansluit bij iemands individuele behoefte. Het kenmerk van multidisciplinaire zorg is dat de hulp of zorgvraag van de cliënt centraal staat en dat één coördinator onderzoekt wat iemand nodig heeft aan hulp, zorg, begeleiding en andere dienstverlening. Het gaat vaak om onderzoek in brede zin, dus op fysiek, mentaal en sociaal gebied. In goed overleg met de cliënt worden de behoeften en wensen zorgvuldig in kaart gebracht. De coördinator betrekt er vervolgens de benodigde behandelaars en begeleiders bij; verpleeghuisarts,(neuro)psycholoog, geriater, verpleegkundige, verzorgende, fysio- of ergotherapeut etc. Deze professionals overleggen met elkaar én met de cliënt hoe zij de behandeling, begeleiding, zorg en hulp zodanig kunnen afstemmen en laten aansluiten dat de gezondheid, veiligheid en het welbevinden van de cliënt daar het meest bij gebaat zijn.
Wij kijken naar wat er volgens u nodig is om zo lang mogelijk zelfstandig en plezierig te leven of thuis te kunnen blijven wonen. Dat kan bestaan uit praktische hulp in en om het huis, maar ook uit activiteiten die het zelfstandig wonen en leven leuk maken.
Het belangrijkste voordeel van de aanpak zoals NZWM dat doet spreekt voor zich: een betere aansluiting tussen hulp of zorgvraag en -aanbod zonder dat de cliënt zich met de coördinatie hiervan bezig hoeft te houden.
Onze activiteiten bestaan uit individuele ondersteuning, maar we organiseren ook groepsactiviteiten die mogelijk bij uw belangstelling aansluiten. Ook voor de mantelzorger die af en toe ontlast wil worden, kunnen we veel betekenen.